Wiecznie tak samo jeszcze jak za czasów Piasta,

Po łokcie umączone ręce dzierżąc w dzieży,

Zakwasem zaczyniony chleb ugniata świeży

Przejęta swym odwiecznym obrządkiem niewiasta...

L.Staff

czwartek, 27 stycznia 2011

Kokosek



Wciąż nie jest to moja ostatnia propozycja " procentowa"...
Jeszcze kilka kolorowych trunków mam do zaprezentowania.
Likier kokosowy jest naprawdę bardzo prosty do wykonania.
Coś dla niecierpliwych bo jest gotowy do spożycia praktycznie odrazu po sporządzeniu.
Chciałabym również podziękować Wam za miłe komentarze i za to, że choć strona jest rzadko aktualizowana
ciągle tu zaglądacie.
Na chwilę obecną nie jestem w stanie prowadzić bloga systematycznie ale nie zamierzam z niego rezygnować.
Dziękuję i zapraszam na "kokoska" :)
Magda


Składniki:
1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
1 puszka kokosowego mleka
3/4 szk. cukru
3/4 szk. spirytusu

Mleko skondensowane i mleko kokosowe wlać do garnuszka.
Wsypać cukier i zagotować na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru.
Wystudzić i do zimnego wlać spirytus.
Rozlać do butelek i schłodzić.
Następnie nalać sobie kieliszeczek , zamknąć oczy i delektując się przenieść się pod palmę na egzotycznej wyspie :)
Smacznego!

12 komentarzy:

  1. uwielbiam wszystko co kokosowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. podobnie robię Malibu:) jest pyszne!:) pozdrowionka dla Ciebie Madziu:*:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolejny pyszny likier. Tez robiłam kokosowy ale trochę inaczej. Chętnie wypróbuje Twój sposób:)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny jest, choć ja jeszcze kupuje sobie gotowce

    OdpowiedzUsuń
  5. to ja sie poczestuje tym kieliszeczkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. takie "soczki" to pije sie miło ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. lubie takie kokosowe smaki..;)

    OdpowiedzUsuń
  8. robilam ostatnio podobny! pycha! :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Zapraszamy do przyłączenia się do powstającej listy POLSKICH blogów kulinarnych: http://polskieblogikulinarne.blogspot.com/

    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mieszkm na Florydzie i zastabawiam się z skąd wziąść mleko kokosowe. Czy te z kokosów palm kokosowych bedzie dobre?

    OdpowiedzUsuń
  11. Dziękuję Wam za komentarze :)
    Do Piotra...będzie dobre ale pod warunkiem ,że sam wdrapiesz się na palmę i zerwiesz kokosy ;)

    OdpowiedzUsuń